Håndvåpen

Det finnes mange typer håndvåpen innenfor de to hovedtypene pistol og revolver. Her finner du en oversikt over de mest relevante.

 

Pistoler:

Single Action: Dette er en mekanisme hvor hanen må spennes opp før skudd, normalt ved at man drar i sleiden. Colt 1911 er en kjent singleactionpistol, og produseres i mange varianter av mange produsenter, og er godt egnet til konkurranseskyting både i grovfelt og militærfelt i NSF. Og Classic divisjon innenfor DSSN. Oslo Skytesenter importerer 1911pistoler fra Smith & Wesson og Kimber

Kimber Rapide 1911

 

Double/Single Action: Dette er en konstruksjon hvor hanen kan spennes ved å ta avtrekk. Dette kalles å ta doubleactionavtrekk, dette er mye tyngre enn singleactionavtrekk, men bakgrunnen er at det i visse sammenhenger kan være praktisk å ha muligheten for å ha våpen med kamret patron, uten at hanen er spent. Det er også mulig å spenne hanen ved å dra i sleiden som på en ren singleactionpistol, man vil da få et lett avtrekk tilnærmet like bra som et rent singleactionavtrekk. Det finnes andre varianter og kombinasjoner av disse, som Double action only (DAO) og lignende men disse er ikke like relevante for konkurranseskyting i Norge.

CZ SP-01 Shadow

 

Striker Fire: Dette er kort fortalt en konstruksjon hvor hanen spennes opp og sikringen deaktiveres med avtrekket. Avtrekk på en strikerpistol er gjerne bedre enn et doubleactionavtrekk, men ikke fullt på høyde med singleactionavtrekk. En pistol med et godt strikeravtrekk er særlig godt egnet til Production og Production Optics divisjonene i DSSN, men er også fine til feltskyting. Oslo Skytesenter er offisiell importør av Strikerpistoler fra M&P serien fra Smith & Wesson og PPQ, Q4 og Q5 serien fra Walther

Walther Q5 Steel Frame Expert

 

Revolvere:

Single Action: Også kalt SA er den klassiske mekanismen vi kjenner fra westernfilmer, hvor hanen må spennes for hånd mellom hvert skudd, flere produsenter lager revolvere av denne typen fortsatt, brukes for eksempel til Cowboy Action Shooting.

Ruger Super Blackhawk

 

Double Action: Også kalt DA er en mekanisme hvor hanen både kan spennes opp med tommelen eller med avtrekket. Dette er den mest brukte typen revolver, og brukes typisk i Revolverfelt, Magnum I og Magnum II i NSF og i Revolver Division i DSSN. Oslo Skytesenter er norsk importør av doubleactionrevolvere fra Chiappa og Smith & Wesson, og har til enhver tid et stort utvalg på lager.

Smith & Wesson 686