Trenger du ny jaktrifle?

Eller skal du kanskje investere i din første? Oslo Skytesenter leverer jaktrifler i mange prisklasser. Både allsidige, eller spesialtilpasset forskjellige jaktformer. Til typisk norsk jakt, eller som første rifle er det mange rifler som vil være bra nok. Kaliber .308 eller 6.5×55 er gode kalibere som kan brukes til det meste, 30-06 er tradisjonelt sett også mye brukt på elgjakt, men pga. litt mer kraft kanskje ikke like godt egnet til mindre vilt som f.eks rådyr, hvor 6.5×55 er meget godt egnet.

Boltrifle.
Det mest brukte våpentypen er en vanlig boltrifle, dette er et sikkert valg med lite problemer, og en enkel mekanisme som krever lite av skytteren med tanke på vedlikehold og kunnskap ellers.
Oslo Skytesenter er norsk importør for Mossberg, Thompson/Center og Kimber. For førstegangsjegeren har vi riflepakker med Mossberg Patriot rifle og Vortex kikkertsikter som er solide valg til en rimelig pris. Det samme gjelder også Thompson/Center, hvor vi kan sette sammen en rimelig pakke som er tilpasset ønsker og lommebok. Har du andre ønsker er det bare å kontakte oss for å få satt sammen en løsning som passer ditt spesifikke behov.

Halvautomatisk rifle
Selvladende rifler, eller halvautomatiske rifler som det oftest blir kalt er mye brukt til drivjakt, da man har mulighet for hurtige oppfølgingskudd, det har etterhvert kommet flere rene jakthalvautorifler som Browning BAR og Sauer 303.

Bøylerifle
Også kalt lever action. Rifler med denne mekanismen er mer utbredt i USA enn i Norge, men har også en lojal følgeskare hos oss også, typiske kalibere er .357 magnum, .44 magnum og 45-70. 45-70 er et kaliber som fint kan brukes til elgjakt f.eks. En bøylerifle i 45-70 vil være godt egnet som hundeførerbørse, eller lignende bruk hvor skyteavstand ikke er alt for lang. Oslo Skytesenter er importør av bøylerifler fra Italienske Chiappa, som har et stort utvalg rifler til både Cowboy Action Shooting og jakt.

Dobbeltløpet rifle
Rifler med denne mekanismen er mest brukt til jakt i Afrika på stort eller farlig vilt, fordelen er hurtig oppfølgingsskudd og driftssikker mekanisme, noe som er viktig om man jakter farlig vilt. Dobbelrifler får man i alle slags kalibere, opp til svært kraftige egnet til jakt på de største vilt man finner i Afrika. Dobbeltrifler finnes også i typiske kalibere som brukes til jakt i Norge, og kan fint brukes til de fleste typer jakt her, om man liker denne typen rifler.

Kombi
Rifle med hagleløp (eller omvendt om du vil). Mye bruk til f.eks rådyrjakt hvor det er vanlig å få skuddsjanse på både rifle og haglehold, brukes også til f.eks toppjakt på skogsfugl.

Noen utvalgte jaktrifler fra vårt sortiment,