Ezechiele «Oscar» Chiappa grunnla Armi Sport I 1958. Han var en av pioneerene som fikk liv i markedet for replica våpen. Han hadde vært aktiv i våpenindustrien siden han var en ung gutt. Med pasjon for våpen og støtte fra familien jobbet han hardt og bygde opp sitt selskap.

I guttedagene jobbet han for andre selskaper i Valtrompia og hans tekniske innsikt brukte han til  lære seg alt om hvordan komplette våpen bygges. I 1958 startet han så for seg selv. I begynnelsen var han eneste ansatt i selskapet, men takket være den gode kvaliteten på produktene hans måtte han raskt utvide.

Lange dager og stort offer preget de første årene. 16 timers dager var vanlig, men entusiasmen og gleden med yrket drev han framover. Entusiasmen han viste for jobben gjenspeilte seg i kvaliteten og nøyaktigheten i de historiske kopiene han laget. Familien stod bak han 100% og bidro ytterligere til suksessen. Hans kone og etter hvert hans barn stod alltid parat med moralsk og praktisk støtte.

De fire første årene produserte Chiappa kun en pistol-modell, Corsair. I 1962 begynte de også med Kentucky rifler, alt ble eksportert til USA og det amerikanske markedet.

uten-navn-1
Bilde fra fabrikken på 70-tallet, på en tid de var 8 ansatte børsemakere

I 1987 tok sønnen Rino Chiappa over den daglige driften av selskapet. Han bidro sterkt til å markedsføre Chiappa utad samt stod for store teknologiske framskritt i produksjonen.

Fra 1987 og i årene som fulgte gjorde far og sønn store endringer. Som «teknologi-freak» ville Rino bruke nyeste produksjonsteknologi sammen med historisk børsemakerkunst. Med teft og glød introduserte han moderne maskiner på fabrikkgulvet og kunne derfor produsere mer, bedre og raskere enn tidligere.

Denne prosessen som foregikk på 80-tallet var ikke bare lett. Faren stab av børsemakere protesterte og lagde vansker for Rino. De hadde stor yrkesstolthet og var om du vil misunnelige og skeptiske til maskinene som truet arbeidet deres. Etter mye tålmodighet og kamp vant Rino dem etter hvert over og Chiappa kunne vokse videre.

På midten av 80-tallet etablerte de også Kimar, et selkap som produserer replika signalpistoler og luftvåpen. Nok en suksess for Chiappa-familien, Kimar fikk raskt et godt rykte og større markedsandeler internasjonalt. Chiappa Gruppen begynte å ta form.

To produksjonsmetodikker vokste under samme tak: en tradisjonell artistisk produksjonsform og en moderne masseproduksjon med maskiner. Rino Chiappa var flink og ledet selskapet og produksjonen i en synergi mellom nytt og gammelt og har oppnådd stadig bedre effektivitet – bade mekanisk og kostnadsmessig.

I dag er CHIAPPA GROUP et industriselskap som inkluderer Armi Sport (replikavåpen, sportsskytte, forsvar), Kimar (signalvåpen, småkaliber våpen), ACP (lasertreningssystemer), Costa (overflatebehandling av metall) og Chiappa Firearms Ltd (amerikansk avdeling av selskapet i Dayton Ohio, etablert for å serve det Chiappas største marked.

chiappa_logo

Top